Primàries Compromís al Parlament Europeu

Entrades del bloc

dissabte, 15 de març del 2014

El debat de les primàries de Compromís arriba a Alacant

Els cinc candidats a encapçalar la candidatura de la coalició a Europa es veuran les cares dissabte de matí a La Seu de la Universitat

L'alacantí Pedro Sánchez és l'únic dels aspirants que no procedeix de les comarques de València

La Seu de la Universitat d'Alacant serà l'escenari, aquest dissabte, a partir de les 11.30 hores, del debat entre els cinc candidats a encapçalar la llista de les eleccions europees de Compromís. Serà un debat obert entre els candidats en què podrà prendre part activa el públic.

Els cinc aspirants, Enric Bataller, Jordi Sebastià, Isabel Martín, Julià Álvaro i l'alacantí Pedro Sánchez opten a l'escó d'eurodiputat que les enquestes atorguen a la coalició en els comicis que se celebraran el pròxim 25 de maig i en els quals l'Estat espanyol elegirà 54 representants al parlament europeu.

Compromís juga fort aquest envit en el qual busca col·locar un europarlamentari del País Valencià a Brussel·les i Estrasburg, com explica Pedro Sánchez “no només per a defendre els interessos del País Valencià a Europa de forma directa i sense haver de passar per Madrid, sinó també per a poder ser nosaltres mateixos, fer-nos sentir i fer que valencianes i valencians, participem del procés de construcció europea, una Europa dels pobles i de les persones”.

Abans d'Alacant, els candidats recorren el territori explicant la seua manera d'entendre la candidatura de Compromís. Hui estan a Gandia, demà visitaran Castelló, dissabte passaran per Alacant i dilluns es presentaran a Elx.

Pel que fa al calendari, des del 14 i fins al 20 de març, les més d'onze mil persones que formen part del cens per a triar el candidat i també els membres de la llista podran votar per correu ordinari pel seu candidat; entre el 17 i el 19 de març es podrà votar per internet, i el dia 21 serà el torn de les votacions presencials en les diferents seus de Compromís.

(Article publicat originalment a El Punt-Avui)